Enter your keyword

Η μαγειρική εκτός από ένα τεχνικό επάγγελμα, αποτελεί και πραγματική Τέχνη. Με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα να πρωτοστατούν αλλά και την πειθαρχία να παίζει σημαντικό ρόλο, ο chef αναλαμβάνει την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας, μιας επισιτιστικής μονάδας. Αν και απαιτητικό, το επάγγελμα του chef είναι ένα πολύ καλά αμειβόμενο επάγγελμα με συνεχή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Το Κε.Δι.Βι.Μ Ορίζων υλοποιεί το hands on εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Professional Cooking”, με σκοπό να μυήσει τους καταρτιζόμενους στα μυστικά της επαγγελματικής μαγειρικής. Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο του Ι.Ι.Ε.Κ Ορίζων.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε εργαζόμενους στον τομέα του επισιτισμού, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις τους και να ενισχύσουν τα προσόντα τους
  • Σε άνεργους που θέλουν να αποκτήσουν εφόδια για να εργασθούν στον επισιτιστικό τομέα
  • Σε σπουδαστές – απόφοιτους τουριστικών σχολών, που ενδιαφέρονται σφαιρικά για τον Τουρισμό και τον Επισιτισμό
  • Στους λάτρεις του είδους που επιθυμούν να εξελιχθούν ή και να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

  1. Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός επαγγελματικής κουζίνας
  2. Βασικοί γαστρονομικοί όροι. Τρόποι κοπής
  3. Τα φον της κουζίνας/ Είδη λιεζόν- ρου
  4. Βασικές σούπες / παράγωγα
  5. Βασικές σάλτσες / παράγωγα
  6. Ενδεικτικές παρασκευές ζυμαρικών
  7. Αυγά / Βασικές παρασκευές
  8. Βασικές παρασκευές με ρύζι
  9. Κρύα / ζεστά ορεκτικά και γαρνιτούρες
  10. Σαλάτες / dressing – σάλτσες
  11. Εισαγωγή στην ανατομία/τεμαχισμό και παρασκευές κρεάτων
  12. Παρασκευές ψαριών / οστρακοειδών
  13. Στήσιμο πιάτων / διακοσμητική
  14. Δημιουργική κουζίνα
  15. Υγιεινή και ασφάλεια / HACCP
  16. Αγγλικά ειδικότητας

Εκπαιδευτικοί Στόχοι
Στόχοι του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση μαγειρικών τεχνικών και η ανάπτυξη μαγειρικών δεξιοτήτων, απαραίτητων για τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ώστε οι καταρτιζόμενοι να είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν επιτυχώς σε επαγγελματικές συνθήκες.

Πιστοποίηση
Οδηγεί στην Πιστοποίηση της ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), στην ειδικότητα «Certified Commis Chef – CCCh». Το Κε.Δι.Βι.Μ Ορίζων αποτελεί πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της ACTA και μπορούν να διεξαχθούν εξετάσεις στις εγκαταστάσεις μας.

Δωρεάν Παροχές

  • Παρέχεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ.1) του Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ, των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ: 2101833)
  • Εκπαιδευτικό υλικό
  • Αναλώσιμα και υλικά
  • Επαγγελματικό σακάκι μαγειρικής
  • Συμβουλευτική υποστήριξη στην εύρεση εργασίας από το γραφείο διασύνδεσης του I.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ
  • Στήριξη στη δημιουργία Βιογραφικού Σημειώματος
  • Δανειστική Βιβλιοθήκη 

Διάρκεια:   5 μήνες

Τράπεζα Πειραιώς Τράπεζα Εθνική
Αρ. Λογαριασμού: 5512084848483 Αρ. Λογαριασμού: 220-47016070
IBAN: GR72 0172 5120 0055 1208 4848 483 IBAN: GR9201102200000022047016070

Σαν αιτιολογία θα πρέπει να αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας και το όνομα του σεμιναρίου