Ιδιωτικό ΙΕΚ | ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ στην Καλαμάτα | Ορίζω το μέλλον μου

Enter your keyword

Σπουδαστές, απόφοιτοι και καθηγητές, είμαστε η οικογένεια του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ!

Το 2012, εκπαιδευτικοί και στελέχη με καταγωγή από την πόλη και το νομό μας, μαζί με έναν οργανισμό που έχει 25 και πλέον χρόνια παράδοση στην εκπαίδευση ξεκινήσαμε μία προσπάθεια. Μία προσπάθεια πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Να δημιουργήσoυμε μία εστία μάθησης και επαγγελματικής αποκατάστασης που να μην είχε τίποτε να ζηλέψει από οποιοδήποτε άλλο Ιδιωτικό ΙΕΚ στη χώρα.

Στην πάροδο των χρόνων, οι 170 και πλέον απόφοιτοί μας βρίσκονται και εκπροσωπούν επάξια το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ στην αγορά εργασίας σε ποσοστό άνω του 90%, είτε στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, είτε στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Καραϊβική και αλλού).

Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων, που καθιστούν το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ πρωτοπόρο στην τουριστική και παιδαγωγική εκπαίδευση στην περιοχή :

  • Είμαστε εξειδικευμένοι στα τουριστικά και παιδαγωγικά επαγγέλματα
  • Σε εμάς διδάσκουν οι πιο καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού από τα πιο μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής μας (Costa Navarino, Εlite, Grecotel Filοxenia, Pharae Palace κ.α.)
  • Οι σπουδαστές των παιδαγωγικών πραγματοποιούν τα μαθήματά τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και επωφελούνται της τεράστιας εμπειρίας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην προσχολική εκπαίδευση.
  • Η εξειδίκευσή μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε εξατομικευμένη προσέγγιση στην πρακτική άσκηση και να ταιριάξουμε τις ανάγκες των σπουδαστών με αυτές των ξενοδοχείων και των παιδικών σταθμών.
  • Βρισκόμαστε σε καταπράσινες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και έχουμε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια
  • Οικογενειακό κλίμα: στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ οι ιδιοκτήτες, οι διευθυντές σπουδών, οι εκπαιδευτές και το διοικητικό προσωπικό έχουν πολύ στενές σχέσεις με τους σπουδαστές σε έναν φιλικό, αλλά και αυστηρό –όταν πρέπει- περιβάλλον. Για εμάς προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των σπουδαστών και για αυτό δε διστάζουμε να είμαστε αυστηροί όπου χρειάζεται, αλλά και δίπλα στον σπουδαστή σε όλες τις επαγγελματικές ανησυχίες του. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ φημίζεται για το ότι είναι σαν μία οικογένεια με τους σπουδαστές του.
  • Στηρίζουμε τους απόφοιτους όσα χρονιά και αν περάσουν: Οι απόφοιτοί μας γνωρίζουν ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, μπορούν να χτυπήσουν την πόρτα μας όταν θα την χρειαστούν. Εξάλλου, όσοι επιθυμούν, συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας και περνούν συνεντεύξεις για θέσεις επαγγελματιών.