0
  • An empty cart

    You have no item in your shopping cart

Enter your keyword

Λίγα, είναι τα επαγγέλματα στον τουριστικό κλάδο που έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση  όπως  αυτό του housekeeper.O περισσότεροι  πιστεύουν  ότι  αυτό το επάγγελμα,  αφορά μόνο γυναίκες που έχουν σαν αποκλειστική αρμοδιότητα την καθαριότητα του Ξενοδοχείου. Ωστόσο, το επάγγελμα του housekeeper, σύμφωνα με τις απόψεις ειδικών, είναι αυτό μέσα από το οποίο διακρίνονται και προάγονται τα ανώτερα διοικητικά στελέχη.

Η ραγδαία ανάπτυξη και η διεθνής εξάπλωση της τουριστικής βιομηχανίας, ήταν η αφορμή για τη δημιουργία πολλών νέων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και τη συνεχή ζήτηση για έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Στον κεντρικό άξονα του ξενοδοχείου βρίσκεται η οροφοκομία (Housekeeping) και το προσωπικό που τη στελεχώνει. Από τη στιγμή που οι πελάτες κάνουν κρατήσεις και φτάνουν σε ένα κατάλυμα, μέχρι την ώρα που αναχωρούν, οι υπάλληλοι της οροφοκομίας , παίζουν σπουδαίο ρόλο στην ικανοποίηση των αναγκών τους.

Η οροφοκομία, προσφέροντας αποτελεσματικά όλες τις παραπάνω υπηρεσίες, βοηθάει το ξενοδοχείο να ικανοποιεί τους πελάτες του. Έτσι, ενώ το ανεκπαίδευτο προσωπικό μπορεί να διώξει την πελατεία, απεναντίας, οι εκπαιδευμένοι, ικανοί και ευγενικοί υπάλληλοι μπορούν να πετύχουν ώστε η παραμονή του πελάτη να είναι από την αρχή ευχάριστη και να φροντίσουν ώστε να παραμείνει ευχάριστη ως το τέλος.

Έναρξη:  Τετάρτη 12  Δεκεμβρίου 2018

Διάρκεια: 3 μήνες  /  150 ώρες (σύγχρονης και ασύγχρονης

τηλεκατάρτισης & πρακτικής άσκησης)

Κόστος: 100€  x  3 Μήνες  &  50€  Προκαταβολή

Εκπαιδευτικό περιεχόμενο:

  1. Αρμοδιότητες – στόχοι της οροφοκομίας (housekeeping)
  2. Οργάνωση του τμήματος οροφοκομίας (housekeeping)
  3. Το προσωπικό της οροφοκομίας (housekeeping)
  4. Οι λειτουργικοί κανόνες της οροφοκομίας (housekeeping)
  5. Επίπλωση – εξοπλισμός δωματίου
  6. Αγγλική ορολογία
  7. Mini Bar
  8. Ιματισμός δωματίου
  9. Τεχνικές προδιαγραφές καθαριότητας χώρων
  10. Αποθήκευση – διαχείριση υλικών
  11. Πλυντήριο – Σιδερωτήριο – Ραφείο
  12. Προϊόντα προσωπικής φροντίδας (Hotel Amenities)
  13. Διαχείριση απολεσθέντων αντικειμένων (Lost and Found)
  14. Φαρμακείο
  15. Οικολογική διαχείριση οροφοκομίας (housekeeping)
  16. Εξυπηρέτηση πελατών
  17. Διαχείριση παραπόνων

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα της οροφοκομίας σε ξενοδοχειακές ή λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις
  • Σε έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν τα προσόντα τους
  • Σε σπουδαστές – απόφοιτους τουριστικών σχολών
  • Σε άνεργους κάθε ηλικίας που επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα της οροφοκομίας σε ξενοδοχειακές ή λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις
  • Εκπαιδευτικοί Στόχοι
  • Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει πλήρως καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα της οροφοκομίας, δίνοντάς τους όλες τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που απαιτούνται για να εργαστούν με επιτυχία στον τομέα αυτό, αλλά και να εμπλουτίσει τις γνώσεις των ήδη εργαζόμενων οροφοκόμων.

Πιστοποίηση

Οδηγεί στην Πιστοποίηση της ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), στην ειδικότητα «Certified Professional Housekeeper – CPH».

Παροχές

  • Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης
  • Εκπαιδευτικό Υλικό
  • Αναλώσιμα και Υλικά
  • Συμβουλευτική υποστήριξη στην εύρεση εργασίας από το γραφείο διασύνδεσης του I.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ
  • Στήριξη στη δημιουργία Βιογραφικού Σημειώματος
  • Δανειστική Βιβλιοθήκη