Enter your keyword

Ο Barista, είναι το στέλεχος εκείνο που αναλαμβάνει τη διαχείριση, την οργάνωση και την λειτουργία του τμήματος καφέ, μιας επισιτιστικής επιχείρησης. Αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα επαγγέλματα με την μεγαλύτερη άνθιση στην εποχή μας! Κάποιες από τις αρμοδιότητες του barista είναι να: επιλέγει ποικιλίες καφέ, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, μεριμνά για την σωστή λειτουργία του εξοπλισμού, καθοδηγεί το υπόλοιπο προσωπικό και κυρίως να παρασκευάζει καφέ και ροφήματα εξαιρετικής ποιότητας!

Το Κε.Δι.Βι.Μ Ορίζων υλοποιεί το hands on σεμινάριο “Barista Expert level 1”, με σκοπό να μυήσει τους καταρτιζόμενους στα μυστικά ενός απαιτητικού αλλά ελκυστικού και κερδοφόρου επαγγέλματος. Τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καφέ του Ι.Ι.Ε.Κ Ορίζων.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε νεοεισερχόμενους επαγγελματίες του χώρου ή άνεργους που ενδιαφέρονται για εργασία στο αντικείμενο
  • Σε σπουδαστές – απόφοιτους τουριστικών σχολών
  • Σε εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο που επιθυμούν να επιμορφωθούν στον τομέα του barista
  • Σε επιχειρηματίες του κλάδου που επιθυμούν να εκπαιδευτούν οι ίδιοι ή το προσωπικό τους

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

  1. Ιστορία του καφέ
  2. Ποικιλίες καφέ (διαφορές του Καφέα Arabica & Robusta)
  3. Τρόποι επεξεργασίας του καφέ
  4. Λειτουργία της μηχανής Espresso & οργάνωσή της
  5. ‘Έλεγχος της μηχανής κατά την έναρξη & κατά την διάρκεια λειτουργίας της
  6. Ανάλυση του μύλου άλεσης
  7. Ιδανική δοσομέτρηση εντός του φίλτρου σε γραμμάρια (μέθοδος)
  8. Η καταλληλότερη στιγμή για την άλεση
  9. Ισότιμη κατανομή του καφέ μέσα στο φίλτρο & κάθετο tamping
  10. Τύποι εκχύλισης
  11. Τι είναι το channeling & που οφείλεται
  12. Μέθοδος επεξεργασίας & διόγκωσης του γάλακτος
  13. Παρασκευή Espresso και παραλλαγών του(Americano espresso, Café Latte, Cappuccino)
  14. Παρασκευή ελληνικού καφέ, καφέ φίλτρου, στιγμιαίου καφέ/frappe
  15. Μέθοδοι συντήρησης του καφέ
  16. Καθαρισμός & συντήρηση του εξοπλισμού (μύλος – μηχανή)
  17. Καθαρισμός μηχανής του καφέ κατά τη διάρκεια ροής της βάρδιας
  18. Το κακαόδεντρο, Σοκολάτα – Κακάο
  19. Παρασκευή ζεστών ροφημάτων (π.χ ζεστή σοκολάτα)

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Το σεμινάριο “Barista Expert level 1” έχει ως στόχο να δημιουργήσει επαγγελματίες baristas, δίνοντάς τους όλες τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που απαιτούνται για να εργαστούν με επιτυχία στον τομέα αυτό.

Πιστοποίηση

Οδηγεί στην Πιστοποίηση της ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), στην ειδικότητα “Certified Professional Barista-CPB”. Το Κε.Δι.Βι.Μ Ορίζων αποτελεί πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της ACTA και μπορούν να διεξαχθούν εξετάσεις στις εγκαταστάσεις μας.

Παροχές

  • ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικές σημειώσεις
  • ΔΩΡΕΑΝ όλα τα αναλώσιμα των εργαστηρίων
  • Διδασκαλία από επαγγελματίες Baristas και Coffee Experts
  • Παρέχεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ 1) του Ι.Ι.Ε.Κ Ορίζων, των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
    (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ: 2101833)

Διάρκεια:    16 ώρες

Κόστος:    110 €