0
  • An empty cart

    You have no item in your shopping cart

Enter your keyword

BARISTA

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Barista Expert – Level 1» έχει σκοπό να επιμορφώνει και να πιστοποιεί τους εκπαιδευόμενους ώστε να διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την παρασκευή καφέ και άλλων ροφημάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα γνωστικά πεδία που πρέπει να κατέχει ένας επαγγελματίας του χώρου και εξηγεί τις βασικές αρχές επεξεργασίας, παρασκευής, σερβιρίσματος και συντήρησης του καφέ.

Διάρκεια:  16 ώρες

Κόστος: 100€

Εκπαιδευτικό περιεχόμενο:

  1. Ιστορία του καφέ
  2. Ποικιλίες καφέ (βασικές διαφορές της Καφέα Arabica & Robusta)
  3. Τρόποι επεξεργασίας του καφέ
  4. Λειτουργία της μηχανής Espresso & οργάνωσή της
  5. Έλεγχοι της μηχανής κατά την έναρξη & κατά τη διάρκεια λειτουργίας της
  6. Ανάλυση του μύλου άλεσης
  7. Ιδανική δοσομέτρηση εντός του φίλτρου σε γραμμάρια (μέθοδος)
  8. Η καταλληλότερη στιγμή για την άλεση
  9. Ισότιμη κατανομή του καφέ μέσα στο φίλτρο & κάθετο tamping
  10. Τύποι εκχύλισης
  11. Τι είναι το channeling & που οφείλεται
  12. Μέθοδος επεξεργασίας & διόγκωσης του γάλακτος
  13. Παρασκευή Espresso και παραλλαγών του, Americano espresso, Cafe Latte, Cappuccino
  14. Παρασκευή ελληνικού καφέ, καφέ φίλτρου, στιγμιαίου καφέ/frappe
  15. Μέθοδοι συντήρησης του καφέ
  16. Καθαρισμός & συντήρηση του εξοπλισμού (μύλος – μηχανή)
  17. Καθαρισμός μηχανής του καφέ κατά την διάρκεια ροής της βάρδιας
  18. Το κακαόδεντρο, Σοκολάτα – κακάο
  19. Παρασκευή ζεστών ροφημάτων (π.χ. ζεστή σοκολάτα)

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε νεοεισερχόμενους επαγγελματίες του χώρου ή άνεργους που ενδιαφέρονται για εργασία στο αντικείμενο
  • Σε σπουδαστές – απόφοιτους τουριστικών σχολών
  • Σε εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο που επιθυμούν να επιμορφωθούν στο κομμάτι του barista
  • Σε επιχειρηματίες του κλάδου που επιθυμούν να εκπαιδευτούν οι ίδιοι ή το προσωπικό τους

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Το Σεμινάριο Barista έχει ως στόχο να δημιουργήσει επαγγελματίες baristas, δίνοντάς τους όλες τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που απαιτούνται για να εργαστούν με επιτυχία στον τομέα αυτό.

Πιστοποίηση

Οδηγεί στην Πιστοποίηση της ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), στην ειδικότητα «Certified Professional Barista – CPB»

Παροχές

ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικές σημειώσεις

ΔΩΡΕΑΝ όλα τα αναλώσιμα των εργαστηρίων

Παρέχεται Πιστοποιητικό  Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ.1) του Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ,  των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

(Αριθμός Πιστοποίησης  ΕΟΠΠΕΠ: 2101833)