Εργαστήρι αφήγησης παραμυθιού με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό, παραμύθι να σου πω» - ΙΕΚ-ΟΡΙΖΩΝ

Enter your keyword

Εργαστήρι αφήγησης παραμυθιού με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό, παραμύθι να σου πω»

Εργαστήρι αφήγησης παραμυθιού με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό, παραμύθι να σου πω»

Εργαστήρι αφήγησης παραμυθιού για βρεφονηπιοκόμους και παιδαγωγούς πραγματοποίησε το ΙΙΕΚ Ορίζων την Τετάρτη 21/11. Με αφορμή τον τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό, παραμύθι να σου πω», η Χριστίνα Δίμιζα, αφηγήτρια ιστοριών της προφορικής παράδοσης, οδήγησε τις συμμετέχουσες σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των λαϊκών παραμυθιών και μοιράστηκε μαζί τους σκέψεις και προβληματισμούς για τη θέση του λαϊκού παραμυθιού στο αναλυτικό πρόγραμμα  βρεφών και νηπίων.

Τα παραμύθια που η δύναμή τους μοιάζει να ξεπερνά το χρόνο αποτελούν  σπάνιο παιδαγωγικό εργαλείο και συνάμα ελιξίριο ψυχικής ανθεκτικότητας για μικρούς και μεγάλους. Με το συμβολικό τους λόγο οδηγούν τον ήρωα μέσα από φανταστικές περιπέτειες και απίθανες συναντήσεις στο πολυπόθητο Κι έζησαν αυτοί καλά. Και κάθε φορά που ο ήρωας ζει καλά, εμείς, όλοι όσοι μοιραστήκαμε το παραμύθι, ζούμε καλύτερα.

Μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γοητευτούν από τα παραμύθια της προφορικής παράδοσης, μια κατηγορία της ελληνικής γραμματείας, εξαιρετικά παραγνωρισμένης στην οποία αξίζει να αποδώσουμε ξανά τιμή και ξαναθυμηθούμε την ιαματική επίδρασή της.

Η Χριστίνα Δίμιζα που υπηρετεί την τέχνη της αφήγησης τα τελευταία 7 χρόνια είναι ηθοποιός και φιλόλογος και διδάσκει το μάθημα της Παιδικής Λογοτεχνίας και του Κουκλοθέατρου στο τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του ΙΙΕΚ Ορίζων. Το σεμινάριο παρακολούθησαν δωρεάν με αμείωτο ενδιαφέρον οι σπουδάστριες, αλλά και απόφοιτοι του τμήματος.