Επίσκεψη στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση BIT του Μιλάνου - ΙΕΚ-ΟΡΙΖΩΝ

Enter your keyword

Επίσκεψη στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση BIT του Μιλάνου

Επίσκεψη στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση BIT του Μιλάνου

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι σπουδαστές του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, κατά τη διάρκεια της 4ήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής τους στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση BIT 2019, στο Μιλάνο της Ιταλίας.
Πολυμελής ομάδα σπουδαστών των Τμημάτων “Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων &, Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”, “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης” και “Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής”, με τη συνοδεία και την πολύτιμη αρωγή των εκπαιδευτών τους, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα πολυπληθή περίπτερα της έκθεσης και να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις στον κλάδο φιλοξενίας και επισιτισμού.
Η Πελοπόννησος, αλλά κι η υπόλοιπη Ελλάδα, άλλωστε, αποτελεί αγαπημένο προορισμό για την ιταλική αγορά και η σημαντική αυτή έκθεση διαμορφώνει και καθορίζει την πορεία των κρατήσεων προς την περιοχή μας.
Σημαντική στιγμή της εκεί παρουσίας τους ήταν η επίσκεψή τους στο ελληνικό περίπτερο και στο σταντ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με το γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτριο Πλευράκη και την περιφερειακή σύμβουλο Πελοποννήσου, αρμόδια για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαντώ Μπελεγρή και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της περιοχής.
Το πλούσιο πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης περιλάμβανε, φυσικά, επίσκεψη στα σημαντικότερα τοπόσημα της πρωτεύουσας του ιταλικού βορρά, γνωριμία με την πλούσια γαστρονομική τοπική παράδοση, αλλά και ολοήμερη επίσκεψη στις λίμνες του Κόμο και στο μαγευτικό Μπελάτζιο.
Το άρτια οργανωμένο ταξίδι έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις για όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι κι ανανέωσαν το ραντεβού τους για επόμενες εκπαιδευτικές δράσεις.