0
  • An empty cart

    You have no item in your shopping cart

Enter your keyword

Ηλίας Παπανικολάου

Ο Ηλίας Παπανικολάου γεννήθηκε στις Η.Π.Α στις 13/1/1985 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, όπου και τελείωσε το 1ο Γενικό λύκειο.

Στη συνέχεια φοίτησε για 4 χρόνια στο Ι.Ι.Ε.Κ Le Monde, τελειώνοντας 2 ειδικότητες:

α) Ειδικός ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας-Hotel Management (2003-2005) με πρακτική άσκηση στο Filoxenia Grecotel στην Καλαμάτα.

β) Τεχνικός μαγειρικής τέχνης-Chef (2005-2007) με πρακτική άσκηση σε εστιατόριο στο Καβούρι Αττικής, δίπλα στον υπεύθυνο καθηγητή του και executive chef Παναγιώτη Καννελόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως μάγειρας της λέσχης ανωτάτων αξιωματικών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 251 ΓΝΑ μαγειρεύοντας 300 μενού ειδικής διατροφής καθημερινά.

Το 2008 ξεκίνησε να εργάζεται στην Αθήνα για το εστιατόριο Αλάτσι του Σταύρου Θεοδωράκη με executive chef το Δημήτρη Σκαρμούτσο, αρχικά ως Γ’ μάγειρας και αργότερα (2010) ως sous chef και το 2011 ως chef de partie.

Το 2013 μεταφέρεται στο εστιατόριο ΕΡΓΟΝ στην Νέα Ερυθραία Αττικής ως chef de partie με executive chef της αλυσίδας σε Ελλάδα και εξωτερικό πάλι τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Το 2015 αναλαμβάνει το εστιατόριο Wave στα Χανιά Κρήτης για την καλοκαιρινή σεζόν και επιστρέφει ως υπεύθυνος κουζίνας στο ΕΡΓΟΝ στην Νέα Ερυθραία.

Το καλοκαίρι του 2016 μετακομίζει στην Καλαμάτα ως executive chef στο Pharae Pallace 4* και στο Loft Lounge Restaurant.

Συνεργάζεται με τη Φάρμα Κατσίρα (κατάστημα Ψαρρών), προωθώντας ελληνικά προϊόντα

και από τον Οκτώβριο του 2017 είναι καθηγητής μαγειρικής τέχνης στo Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ