Enter your keyword

Ο Οινοχόος (Sommelier) αποτελεί το στέλεχος του εστιατορίου, το οποίο αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και τη διαχείριση της κάβας ενός ξενοδοχείου ή μίας επισιτιστικής μονάδας. Συντάσσει τη λίστα κρασιών, φροντίζει για τη συντήρηση και διαχείρισή τους, συμβουλεύει και κάνει προτάσεις αναφορικά με το γευστικό ταίριασμα φαγητού-κρασιού και τέλος αναλαμβάνει το σερβίρισμά του. Ένας καλός Sommelier είναι περιζήτητος, διότι αξιοποιώντας τις γνώσεις του στο κρασί καταφέρνει να αυξήσει τα κέρδη τις επιχείρησης σε μεγάλο βαθμό.

Το Κε.Δι.Βι.Μ Ορίζων, υλοποιεί το hands on εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Professional Sommelier Level #1 Advanced” με σκοπό την εκπαίδευση των καταρτιζόμενων στον κλάδο της Οινοχοΐας και την μύηση τους στα μυστικά του κρασιού.

Σε ποιους απευθύνεται

  • σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, που επιθυμούν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους στο μαγικό κόσμο του κρασιού και της Οινοχοΐας (Sommelier)
  • σε σπουδαστές στον κλάδου του Τουρισμού
  • σε σπουδαστές στον κλάδο της Μαγειρικής
  • σε λάτρεις του κρασιού που θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό

Εκπαιδευτικό περιεχόμενο

  1. Βασικές αρχές οινολογίας
  2. Κύριες ποικιλίες οινοποίησης
  3. Επίδραση εδαφοκλιματικών παραγόντων
  4. Η έννοια του “terroir”
  5. Λευκή, ερυθρή & ερυθρωπή οινοποίηση
  6. Αφρώδη, γλυκά, ενισχυμένα κρασιά
  7. Σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης
  8. Οργανοληπτική εξέταση οίνου (προετοιμασία-οργάνωση γευστικής δοκιμής)
  9. Κατηγορίες & διακρίσεις οίνων
  10. Η ετικέτα του κρασιού -Νομοθετικό πλαίσιο
  11. Γνωριμία με τον Ελληνικό & Διεθνή αμπελώνα
  12. Γευσιγνωσία κρασιού (Ελληνικός & Διεθνής Αμπελώνας)
  13. Το service του κρασιού στο εστιατόριο (τεχνικές – εξοπλισμός θερμοκρασίες -μετάγγιση)
  14. Η λίστα του κρασιού στο εστιατόριο
  15. Γευσιγνωσία κρασιού (Ελληνικός & Διεθνής Αμπελώνας)
  16. Γευστική αρμονία κρασιού & εδεσμάτων (Food Pairing)
  17. Τεχνικές πωλήσεων
  18. Γευσιγνωσία κρασιού (Ελληνικός & Διεθνής Αμπελώνας)
  19. Ωρίμανση & παλαίωση οίνου
  20. Οργάνωση κάβας
  21. Κρασί & υγεία – Υπεύθυνη κατανάλωση
  22. Οινικός τουρισμός
  23. Διεθνείς καλές πρακτικές – Ελληνική εμπειρία
  24. Μάρκετινγκ οίνου – Προβολή & προώθηση
  25. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
  26. Γευσιγνωσία κρασιού (Ελληνικός & Διεθνής Αμπελώνας)
  27. Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος
  28.  

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Το hands on εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Professional Sommelier Level #1 Advanced” έχει ως στόχο να  μυήσει τους καταρτιζόμενους στα μυστικά της Οινοχοΐας (Sommelier), δίνοντάς τους  τις απαραίτητες τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που απαιτούνται για να ξεκινήσει να εργάζεται στον τομέα αυτό.

Πιστοποίηση

Οδηγεί στην Πιστοποίηση της ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), στην ειδικότητα “Certified Professional Sommelier – CPSm”. Το Κε.Δι.Βι.Μ Ορίζων αποτελεί πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της ACTA και μπορούν να διεξαχθούν εξετάσεις στις εγκαταστάσεις μας.

Παροχές

  • ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικές σημειώσεις
  • Παρέχεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ 1) του Ι.Ι.Ε.Κ Ορίζων, των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. (Αριθμός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ: 2101833)

Διάρκεια:   2 Μήνες/40 ώρες

Κόστος:   50€ προκαταβολή & 120€  x 2 μήνες