0
  • An empty cart

    You have no item in your shopping cart

Enter your keyword

1ο Συνέδριο Γαστρονομία & Τουρισμός «Από τη Θεωρία στην Πράξη»

1ο Συνέδριο Γαστρονομία & Τουρισμός «Από τη Θεωρία στην Πράξη»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας, το 1ο Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού: «Από τη Θεωρία στην Πράξη», που διοργάνωσε το ΤΕΙ Αθήνας με τον όμιλο για την UNESCO Πειραιά και Νήσων, την υποστήριξη της CEUCO και της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων.

Το συνέδριο, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επικεντρώθηκε στο γαστρονομικό τουρισμό με σκοπό την ουσιαστική σύμπραξη όλων των εκπροσώπων του κλάδου και στόχο την ανάπτυξή του.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου ήταν χωρισμένο σε δύο ενότητες: την ακαδημαϊκή προσέγγιση και την πρακτική θεώρηση του γαστρονομικού τουρισμού, με τους ομιλητές να εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου.

Ανάμεσα στους σημαντικούς ομιλητές του Επισιτιστικού & Τουριστικού κλάδου ήταν και ο Διευθυντής Τομέα Μαγειρικής του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ κ. Κωστόπουλος Πάρης, όπου στην ομιλία του με θέμα «Η Γαστρονομία ως Κινητήριος Δύναμη και Πόλος έλξης Επισκεπτών» εστίασε κυρίως σε πρακτικές που θα πρέπει άμεσα  να γίνουν εφαρμοστέες για βελτίωση και ανάδειξη, και κυρίως πώς η Ελληνική Γαστρονομία θα καταφέρει να γίνει ένα ισχυρό brand για να προσελκύσει νέους επισκέπτες.